Referat: Vanstad IF - AIF Barrikaden

En väder- och underlagsmässigt fasansfull dag. (inte minst för undertecknad!!) Full storm och regn på en grusplan med massor av större eller mindre pölar.

Lag från start: Christian Sandell (ny spelare) - Roger Brandt (ny spelare), Micke N, Martin, Claes - Tobbe, Fredrik, Micke J, Pontus - Kristoffer, Peter

Magnus Lindh-Rengifo (ny spelare) kom in som vänstermittfältare i paus medan Pontus som då fick gå ut kom in igen på höger mittfält sedan Tobbe skadat sig. Mats spelade sista 3 som högerback och siste avbytaren Andy spelade inte alls.

Vi hade den stormlika vinden mot oss i 1:a halvlek och spelet var väldigt mycket förlagt på vår planhalva även om vi skapade ett par riktigt bra chanser. I 2:a halvlek hade vi sagt att vi skulle pressa dem hårt och trycka ner dem och spela bollarna längs marken men med detta blev det si och så. De klarade motvindsspelet mycket bättre än vi gjorde i 1:a och även om slutresultatet 2-2 var ganska rättvist så låg de närmast en seger.

Målen föll enligt följande: De tog ledningen i den 16:e min på ett frisparksdrömläge i medvinden där bollen satt otagbart intill bortre stolpen. I den 48:e min slog Fredrik en frispark som nickades i egen bur av en av deras försvarare. Bara minuten senare återtog de ledningen efter ett fint inlägg från vänsterkanten och ett snyggt avslut. Ytterligare 2 min senare kom så det som skulle visa sig bli matchens sista mål. Tobbe frispelades snyggt på kanten och slog ett fint inlägg längs marken som Martin slog in från nära håll.